Castello Lucano

Goede isolering is belangrijk

Sandwichpanelen zijn bedoeld om te gebruiken voor de constructie van een dak of wand. De manier waarop je de panelen moet gebruiken hangt af van welk paneel je neemt. Het wordt aangeraden om je hierin te laten adviseren, zodat jouw gebouw in één keer goed geïsoleerd is.

Je hebt namelijk met zulke panelen binnen één handeling een volledig geïsoleerd dak of geïsoleerde wand. De meeste sandwichpanelen bestaan uit een buitenplaat van metaal of kunststof en een binnenplaat van metaal, kunststof of alufolie. Tussen deze platen in bevindt zich isolatie.

Voordelen

De panelen hebben ten eerste een erg lange levensduur. Daarnaast kun je ze snel en makkelijk monteren. Hierdoor kun je veel geld besparen en toch jouw gehele gebouw goed isoleren en op temperatuur houden.

Welke soort panelen heb ik nodig?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden in panelen. Ten eerste is het belangrijk om te kijken welk soort profilering jouw voorkeur heeft. Er zijn namelijk geïsoleerde damwandplaten, geïsoleerde golfplaten en geïsoleerde dakpanplaten.

Vervolgens variëren de kerndiktes van de panelen tussen de twintig en de tweehonderd millimeter. De isolatie van de kern kan vervolgens bestaan uit verschillende soorten PIR, PUR of steenwol.

Een andere keuze die je kunt maken is de coating aan de buitenzijde en binnenzijde van de panelen. Werk je in de agrarische sector? Daar zijn ook weer speciale coatings voor die beter bestand zijn tegen gassen van ammoniak.